21 Eylül 2013 Cumartesi

Kendin Yap Projesi: Ojeden Kına Gecesi Hediyesi

En yakın arkadaşım Eda'nın ablasının kına gecesi vardı geçtiğimiz Perşembe. Çok güzeldi, çok eğlendik. :) Ama geceye bizim davetlilere kına hediyesi olarak hazırladığımız ojeler damgasını vurdu. :)

Tuğba abla internette görmüş beğenmiş, ancak fiyatı biraz pahalı gelince fedakâr kardeş Eda :) malzemelerin hepsini daha ucuza alıp ablasına sürpriz yapmak istemiş. Ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım kendisine.

Hafta sonu bizde toplanıp kestik, biçtik, yapıştırdık; ortaya bu harika ojeleri çıkarttık. :) Hatta işi ticarete bile dökmeye karar verdik. :) Siparişleri bekliyoruz.
Geçelim adım adım ojeden kına hediyesi yapılışına.


Önce malzemeleri listeleyelim:
- Oje (İstediğiniz renk ojeyi tercih edebilirsiniz. İnternette pembe ojelerden yapılmış kına hediyelerine de rastlayabilirsiniz. Onlar da çok hoş duruyor. Ancak biz kınaya kırmızıyı uygun gördük. :) Ojenin markası da tamamen size kalmış. Tabii oje markası hazırlayacağınız kına hediyelerinin maliyetini arttıracaktır bunu da göz önünde bulundurun.)
- Tül
- Kına sahibinin adının ve tarihinin yazılı olduğu sticker
- Süs çiçekler
- Silikon ve silikon tabanca.
Önce ojelerin üzerinde yer alan yapışkanları çıkartarak işe başlayın.

Ardından tülleri dikdörtgen şekilde küçük parçalar halinde kesin ve bir ucunu büzüştürüp resimde gördüğünüz gibi dikin.
Demet halindeki çiçekleri tek tek saplarından kesin.

Önce duvak haline getirdiğiniz tülleri silikon tabanca yardımı ile ojenin kapağına, daha sonra gülleri ve en son hazırlattığınız stickerları ojenin ön kısmına yapıştırın. İşte kına geceniz için orijinal hediyeniz hazır. :)

Davetlilerin çok beğeneceğine inanabilirsiniz. Biz çok iyi tepkiler aldık. Hatta benim kına gecemde ruj, Eda'nınkinde göz kalemi istediklerini söylediler. Sanırım bize makyaj setlerini hazırlatmaya çalışıyorlar. :)

Siz de farklı renk oje, tül ya da çiçeklerle ya da daha orijinal fikirlerle çok yaratıcı şeyler ortaya koyabilirsiniz. Ama derseniz ki ben tek tek bunlarla uğraşamam, o zaman Eda ile bana ulaşabilirsiniz. :) Biz sizin için büyük bir zevkle kına hediyelerinizi hazırlayabiliriz. :)

Sipariş için bana blog üzerinden ulaşmanız yeterli.

Şimdilik hoşça kalın. :)











15 yorum:

  1. Etiketleri nerden o sekilde bastirdiniz acaba sorabilirmiyim?kirtalsiyeden alip kendiniz mi yazdiniz yoksa bi yere mi yazdirdiniz simdiden tesekkur ederim cvbinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice Hanım, etiketleri bilgisayarda tasarladıktan sonra ozalite götürdük ve orada bastırdık. Onlar her şeyini hazırlıyorlar. Sticker şeklinde basılıyor. Siz sadece hazırlanan stickerları yapıştırıyorsunuz. Biz 150 tanesine 20 TL ödedik. Belki daha ucuza yapan yerler de bulabilirsiniz.

      Sil
  2. Merhaba, paylaşımınız çok güzel, çok teşekkürler ☺ ben de çok sevdiğim biri için böyle oje süslemek istiyorum. Benim size sorum ojeleri nerden aldınız acaba? Yani herhangi bi Parfümeriden mi yoksa toptan mı aldınız? Kaç tane ve Kaça aldınız? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuğba Hanım, ojeleri beğenmenize sevindim. Ojeleri toptan aldık. Aksaray'da küçük bir parfümeriden. Yanlış hatırlamıyorsan 160 tanesine 100 lira ödemiştik.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim 😊

      Sil
  3. ulviye hanım merhaba.
    yaptığınız ojeler çok güzel olmuş, ben de kına gecem için böyle bir şeyler düşünüyorum.
    ojeleri ne kadara yapıyorsunuz acaba?
    şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Beyza Hanım,
      Ojeleri beğenmenize sevindim. :) Kına geceniz ne zaman ve kaç adet yaptırmayı düşünüyorsunuz?

      Sil
    2. kına gecem 2 ağustosta. 60 oje yeterli olur diye düşünüyorum.
      iyi akşamlar.

      Sil
    3. Beyza Hanım ulviyeucuncuoglu@gmail.com adresine oje hediyelerle ilgili aklınızda nasıl bir şey var (renk vs.) detayları yazın isterseniz.

      Ben de mail üzerinden size fiyat bilgisi geçeyim. :)

      Görüşmek üzere.

      Sil
  4. merhaba hazırladığınız stickerın taslağını mail olarak gönderebilir misiniz rica etsem?bende arkadaşımın kınası için ona sürpriz yapmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sticker ı bir arkadaşım tasarlamıştı. Sordum silmiş :( Ama bastıracağınız matbaa ya rica ederseniz çok daha güzellerini yapacaklardır. :)

      Sil
    2. Merhb 100 tane icin fiyat nedir

      Sil
    3. ulviyeucuncuoglu@gmail.com a mail atın dilerseniz detayları mail üzerinden konuşalım :)

      Sil
  5. ulviye hanım merhaba dilerseniz kendı kullandıgım yapıştırıcıyı sızede önerebılırım işinizi daha da kolaylaştırır sanıyede kuruyan bı yapıştırıcı

    YanıtlaSil
  6. Ojenin tanesini ne kadara aldiniz

    YanıtlaSil