5 Ekim 2014 Pazar

29 Metrekarelik Ferah ve Düzenli Bir Ev



Günümüzde de 1+1 ve 1+0 evlerin çoğalmasıyla birlikte küçük olan evinizi dekore ederken ilham alabileceğinizi düşündüm ve 29 metrekarelik bir ev nasıl dekore edilir incelemek istedim. Hazırsanız başlıyorum. :)

Bu küçük ama bir o kadar da aydınlık ve havadar ev Anton Grishin tarafından tasarlanmış. Evi daha geniş göstermek adına açık renkler tercih edilmiş ve aralara neşeli renkler serpiştirilmiş. Dağınıklığı gizlemek için her köşeye mantıklı bir depolama çözümü yerleştirilmiş.


Su yeşili L koltuk ve sarı yastıklar yaz renklerinin iç açıcı etkisini eve yansıtıyor. Duvarda asılı duran modern tablo renk olarak mobilyalarla oldukça uyumlu. Beyaz dolaplar ise depolama alanı ve aydınlatmaların yerleştirilmesi için kullanıldığından çok işlevsel bir konumda.



Kitaplar için metal raflı bir kitaplık kullanılarak kitapların sergilenmesi tercih edilmiş. Düz ekran televizyon duvara monte edilerek yerden tasarruf edilmiş ve kablolar da duvarın arkasına gizlenerek dağınık görüntü olabildiğince engellenmeye çalışılmış.

Oturma alanı bir küçük masa ile mutfak bölümünden ayrılıyor. Mutfak dolaplarında sıcak ahşap tonu kullanılırken masa da beyaz renk tercih ediliyor. Mutfak dolapları duvar boyunca uzanan beyaz dolaplarla birleşiyor. Tavana kadar uzanan beyaz dolaplar duvarlarla aynı renk olduğu için neredeyse fark edilmiyor.

Koridorda tavandan yere kadar sürgülü kapılar ardına gizlenmiş bir gardırop kullanılarak eşya depolamaya daha çok yer ayrılmak istenmiş.

29 metrekarelik evin banyosunda da beyaz renk ön planda. Ancak yerde koyu renk kalebodurların kullanıldığını görebilirsiniz. Duş alanının cam paravanlarla ayrıldığı banyoda beyaz tezgah ve onun altında yer alan ahşap raflar mutfakta olduğu gibi bir renk uyumunun yakalanmasını sağlamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder