23 Mart 2015 Pazartesi

Bir Oda Bir Ev | 1+0 Ev Dekorasyonu

Son zamanlarda hem alanların küçülmesi hem de paranın sadece küçük evlere yetmesi nedeniyle 1+0 dairelere olan talep artıyor. Daha çok gençler tercih ediyor 1+0 evleri.

Ama şimdi gezeceğimiz evin  dekorasyonunu gördüğünüzde, küçük alanların verimli kullanılmasıyla  bir odalı bir evde bile çekirdek bir ailenin yaşayabileceğini hatta yatıya misafir bile alabileceğinizi fark edeceksiniz. 
Sizin de çok beğeneceğinizi  ve ilham alacağınız muhteşem detaylar yakalayacağınızı düşündüğüm bu 1+0 evi hemen gezmeye başlayalım isterseniz. 



Mutfak ve salon bir arada. İkisinin ayrı bölümler olduğu fark ettiren öğeler ise mutfağa sırtını dönen koltuk ve kara tahta boyası ile boyanmış duvar.

Mutfaktaki kara tahta duvarlar ise notların alınacağı hoş ve pratik bir alan oluşturuyor. Bu siyah alanda ise beyaza boyanan borular dikkat çekiyor. Bu borular siyaha boyanıp zeminde kaybolması ve fark edilmemesi sağlanabilirdi. Ancak hoş bir detay olacağı için doğru tercih yapılmış ve zıtların uyumundan faydalanılmış.


Mutfak duvarları dışında salonda beyaz tuğla duvarlar dikkat çekiyor. Zeminde de beyaz yüzey tercih edilerek tüm küçük alanlarda olduğu gibi geniş ve ferah bir mekan algısı yaratılmak istenmiş. 


Gelelim salona! Salonda beyaz bir kanepe ve gri çizgili bir kilim, sehpa olarak kullanılan sandık, 2 adet de puf yer alıyor. Renkler olabildiğince natürel… 
Kalorifer peteği siyaha boyanmış. Mutfaktaki siyah – beyaz uyumu salonda da bu şekilde devam ettirilmiş.   
   

Yatak odası beyaz sürgülü bir kapı ile salondan ayrılıyor. Yatağın iki tarafına konumlandırılmış lambaderler, mutfak masasının üstünde bulunan ile aynı modelde tercih edilmiş. Metal malzeme endüstriyel tarza oldukça uyumlu. 
Gömme dolaplar ise bu ufak evde kurtarıcı görevini üstleniyor. Küçük ama her şey derli toplu öyle değil mi?

1 yorum: