29 Mart 2015 Pazar

Mevsime Göre Düğünler ve Dekorasyon Önerileri

Her mevsim güzeldir insanın sevdiği insanla evlenmesi, ama itiraf edelim ki biz kızlar için düğün daha önemlidir :)
Hâl böyle olunca mükemmel bir düğün organizasyonu için "düğün nerede yapılacak, süslemeler nasıl olacak" gibi sorulara düğünün yapılacağı mevsime uygun cevaplar vermek gerekir. Nasıl ki kışın ortasında kır düğünü yapamayacağınız gibi, yaz sıcağında da kapalı bir mekanda düğün yapmak istemezsiniz öyle değil mi?

O zaman düğününüz için mevsime göre mekan, konsept, süsleme hatta nikah şekeri gibi ayrıntıları belirleyebilirsiniz.


İlkbahar Düğünleri

İlkbahar düğünleri için mekan önerileri: Daha çok kapalı alanlar ama açık alanlar da düşünülebilir. Düğünü gündüz ya da gece yapıp yapmayacağınız da önemlidir mekan seçiminde. İlkbahar mevsiminde düğün yapacaksanız gündüz açık alanları, gece ise kapalı mekanları tercih edebilirsiniz. 

Kır düğünü, havuz başı düğünü, salon düğünü ilkbahar mevsimi için uygun mekanlardır.

İlkbahar düğünleri için süsleme önerileri: Düğün organizasyonunda mevsim ilkbahar olunca ilk akla gelen çiçekler oluyor. Rengarenk bahar kokan çiçekleri düğün süslemelerinin her ayrıntısına taşıyabilirsiniz.

İlkbahar düğünleri için renk önerileri: Bu mevsimde yapılan düğünler için pastel renkler doğru bir tercih olacaktır. Pudralı tonlar, açık pembeler, lilalar, su yeşilleri ve bebek mavileri rüya gibi bir düğün tasarlamanıza yardımcı olacaktır.

Yaz Düğünleri


Yaz düğünleri için mekan önerileri: Kesinlikle açık alanları düğün mekanı olarak tercih etmelisiniz. Son dönemin gözde düğün mekanı kumsallar benim favorim :) Ama bunun dışında kırları, bahçeleri, tekneleri, havuz başı mekanlarını da alternatifler arasına ekleyebilirsiniz.

Yaz düğünleri için süsleme önerileri: Düğün organizasyonu için sizin zevkiniz oldukça önemli olsa da eğer söz konusu bir yaz düğünü ise kesinlikle rengarenk kumaşlardan, çiçeklerden, iplerden, bantlardan yardım alarak cıvıl cıvıl bir düğün tasarlayabilirsiniz. 

Sandalyelere renkli ipler bağlayabilir, supla olarak klasik renkler yerine düğüne hakim olan renkten amerikan servisleri kullanabilirsiniz. Vazoları renkli bantlarla süsleyebilir, misafirlerinize yelpaze hediye edebilir, pastanın yanına da dondurma ikram edebilirsiniz ;)

Yaz düğünleri için renk önerileri: Turkuaz, fuşya, turuncu, sarı, yeşil. Sade bir düğün hayal ediyorsanız, tek bir rengin açık tonu üzerine de yoğunlaşabilirsiniz.


Sonbahar Düğünleri


Sonbahar düğünleri için mekan önerileri: Bu hüzünlü mevsimin sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız, kapalı düğün mekanlarını tercih etmelisiniz. Otellerin balo salonu, restoran ya  da kafeler sonbahar düğünleri için uygun mekanlardır. 

Sonbahar düğünleri için süsleme önerileri: Sonbaharı hatırlatan her ayrıntıyı düğün süslemelerinde kullanabilirsiniz. Örneğin kuruyan yapraklardan ilham alarak baştan sona sonbahar kokan bir düğün organize edebilirsiniz. Gelin çiçeği ve yolunda kurumuş yaprakları kullanabilir, ortama loş bir aydınlık kazandırırken içinizi ısıtacak şamdanları her köşeye yerleştirebilirsiniz. 

Sonbahar düğünleri için renk önerileri: Her mevsimin kendine özel renkleri vardır. Sonbaharın da hiç şüphesiz kahve ve tonlarıdır. Siz de düğününüzü bu renkleri çıkış noktası kabul ederek tasarlayabilirsiniz. Ancak şık bir düğün için yaldızlı tonları tercih etmeyi unutmayın.

Kış Düğünleri


Kış düğünleri için mekan önerileri: Kesinlikle kapalı mekanları seçmelisiniz :) Özellikle de yemekli bir düğün düşünüyorsanız. Ama arkadaşlar arasında çılgın bir organizasyon için karlar içinde bir dış mekan düğünü de organize edebilirsiniz. Seçim sizin. :)

Kış düğünleri için süsleme önerileri: Kuru ağaç dalları, kozalaklar, ağaç kütükleri, kar küreleri... Kış düğünleri için tercih edebileceğiniz süsleme alternatifleri arasında. 

Kış düğünleri için renk önerileri: Eğer bir kış konsepti yaratmak istiyorsanız düğününüzde kesinlikle beyaz ve gri renkleri bir arada kullanmalısınız. Bunun dışında aralara biraz kırmızı katabilir hatta masa ve sandalye süslemelerinde desen olarak ekoseyi tercih edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder