24 Nisan 2015 Cuma

Sandalye Nasıl Süslenir? | Farklı Sandalye Süsleme Teknikleri

Düğünlerin ve yemekli organizasyonların bir numaralı dekorasyon oyuncularından biri sandalyelerdir. 

Tiffanysi, ahşabı, plastiği... Mekana hatta dekorasyonun konseptine göre değişir sandalye modelleri. Ancak doğru modeli seçtikten sonra onu bir de en güzel şekilde süslemek gerekir ki bu biz dekorasyon aşıkları için en önemlisidir :)
Sandalye süslemek deyince Türkiye'deki organizasyonları düşündüğünüzde genellikle beyaz saten kumaşla giydirilmiş sandalyeler gelir akla. Arkasına da pembe bir tül bağlayıverirler. 

Ancak yavaş yavaş da olsa sandalyeler daha farklı malzemelerle süslenmeye başlanıyor. Canlı çiçek, kurdele, deniz yıldızı gibi farklı objelerin sandalye süslemesinde kullanıldığını görüyoruz. 

Eğer yakınlarda bir düğünü, doğum günü partisi, yemekli bir daveti olan varsa sandalyeleri unutmasın, onlar için hazırladığım farklı süsleme tekniklerine bir göz atsın derim. :)

Sandalyelerin kenarına kurdelelerle bağladığınız kavanozları asabilir, bunların içine canlı çiçekler koyabilirsiniz. 

Farklı renkteki kurdeleleri sandalyelerin arkasına bağlayarak onları gökkuşağı gibi süsleyebilirsiniz.

Kartonlardan yaptığınız kalp gibi figürleri flama gibi sandalyelerin arkasına asabilirsiniz.

Yine renkli saten kumaş kullanarak ama bu sefer farklı bir bağlama stili ile ortaya elegan bir görünüm çıkarabilirsiniz.

Çalılarla yapılmış çelenkleri sandalyelerin arkasına asabilirsiniz.

Rengarenk çiçeklerden davetiniz için sandalye süsü yapabilirsiniz.

Şık bir davet için sandalyeleri incilerle süsleyebilirsiniz.

Kilise düzeni düğünler için ahşap sandalye kenarlarına içinde fotoğraflarınızın yer aldığı çerçeveleri asmanız hoş bir ayrıntı olabilir.

Benim favorim ve son zamanların parlayan yıldızı çuval bezini de sandalye süslemelerinde dantel detaylarla birlikte kullanabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder