26 Ağustos 2015 Çarşamba

Yüzük Tabağı Yapımı - Kilden Tabak Nasıl Yapılır?

Özel günler için özenmek gerekir. Hele bir de bu özel günün sahibi sizin için önemli biriyse işte o zaman kolları da sıvamak gerekir :)

Direnç'in D'si Serkan'ın S'si... Onlar şu anda evli. :) Ama ben sizi onların nişan hazırlıklarına götürücem ve kilden nasıl yüzük tabağı yaptığımızı anlatacağım.
 
İlk kez böyle bir şey yaptık. Malzemeleri yoktan var ettik. Önümüze gelen her şeyi nasıl değerlendirebiliriz diye kafa patlattık. Ama sonuçtan da çok memnun kaldık :)


Siz de böyle bir tabak yapmak isterseniz diye malzemeleri verip hemen yapılışını anlatmaya başlıyorum.

Malzemeler:
  • Beyaz Kil - Seramik Hamuru
  • Dantel (Biz Direnç'in ablasının duvağını kullandık :) )
  • Oklava
  • Tabak - Kase vs. (şekil vermek için)


Yapılışı:

Beyaz kili paketinden çıkarıp göz kararı yapacağınız tabak için yetecek kadar bir parça alıp oklava ile hamur açar gibi açın. Çok ince olmamasına dikkat edin. Ardından bir kase ya da tabak yardımı ile hamuru yuvarlak bir şekilde kesin. 

Tabağınızı süslemek için danteli hamurun üzerine koyup oklava ile biraz bastırın. Şekillerin bir anda hamuru nasıl değiştirdiğini göreceksiniz. Eğer tarih ya da harf yapmak istiyorsanız bunun için de kürdan ya da sivri uçlu benzeri şeylerden yardım alabilirsiniz.

Biz son olarak yüzük tabağına ışıltı katması için beyaz boncuklar serpiştirdik. Bu boncukları da buzdolabında asılı duran eski nikah şekerlerinden alıverdik :)

Son olarak hamuru kalıbını almasını istediğimiz bir tabağa yerleştirdik ve kurumaya bıraktık.

Ve işte sonuç :)

  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder