4 Aralık 2013 Çarşamba

Yılbaşı Özel: Kavanozdan Kar Küresi Yapımı

Noel Baba'ların, kardan adamların, çam ağaçlarının ve hatta Ren geyiklerinin sabırsızlıkla beklediği ay sonunda geldi çattı. Aralık ayının gelmesiyle birlikte herkesi bir hediye telaşı da sarmaya başladı .

(O yüzden bu ay yazılar biraz yılbaşına özel hediye seçenekleri ile ilgili olacak. :))
 
Yılbaşı için sevdiklerimize hediye almayı düşünüyorsak eğer; küçük, sevimli bir kar küresi iyi bir seçenek olabilir. Tabii kar küresini kendi ellerimizle yaparsak, bu hediye sevdiklerimiz için çok daha değerli bir hediyeye dönüşecektir. ;)
***

Dönüşüme hazırsanız, kolları sıvayın; kavanozdan kar küresi yapmaya başlıyoruz. :)  

Kar Küresi Yapımı İçin İhtiyacımız Olanlar:
  • Cam kavanoz
  • Yapıştırıcı (Silikon yapıştırıcı ya da kuvvetli bir şeffaf yapıştırıcı kullanabilirsiniz.)
  • Su
  • Sim (Simin rengi yılbaşını en iyi yansıtan renkler olan beyaz ya da kırmızı olabilir. :) Alacağınız simin büyük taneli olmasına da dikkat edin. Böylece daha güzel bir görsel şölen yaratabilirsiniz. )
  • Küçük bir obje (Konumuz yılbaşı olduğu için çam ağacı, kardan adam, Noel Baba gibi bibloları kullanmak daha anlamlı olacaktır. Ama tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış kar kürenizde kullanmak istediğiniz objeler.)
Gelelim kar küresinin yapılışına:
Kavanozun kapağına yapıştırıcıyı sürdükten sonra kar küresinde kullanmak istediğiniz objeleri kapağa yaştırın. Kavanozun içine simleri boşaltın. Ardından suyu ekleyin. Kavanoz kapağının çevresine de yapışkan sürdükten sonra kapağı sıkıca kapatın. Kavanozu ters çevirin. İşte kar küreniz hazır. Güzel bir paketle sevdiklerinize bu şeker hediyeyi verebilirsiniz. Onların da çok beğeneceğine eminim. :)

Aşağıdaki örnek de yılbaşından bağımsız farklı bir seçenek olabilir sevdiklerinize hediye etmek için.

Denemeye değer öyle değil mi? :)

3 yorum:

  1. çocukluğumdan beri yapmak istediğim bişey kar küreleri, ne ii olmuş da yapılışını göstermişsin:))) her ne kadar bu aralar DIY projelerine yer veremesem de, yapılacaklar listeme alıyorum ve yeni yapacağın DIY ları merakla takipteyim:))) ellerine sağlık!
    benim de DIY projelerini ve stilimi paylaştığım bir blogum var bekleri seni de
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim. Yapma fırsatı bulabilirsin umarım. :)

      Gelirim tabii, yeni şeyler keşfetmek için. ;)

      Sil
  2. glukagon olmasa olur mu

    YanıtlaSil