3 Temmuz 2013 Çarşamba

Marin Dekorasyon Önerileri ile Denizi Evinize Taşıyın

Yaz geldi, akıllarda hep bir denize gitme fikri... Kimimiz yazlık evine kaçarken, kimimiz de deniz özlemini tatile çıkarak giderdi. Ancak bir de hâlâ denizin hayaliyle yanıp tutuşanlar var. 

Üzülmeyin, imkanlar dahilinde evde ufak dekorasyon değişiklikleri yaparak denizi eve getireceğiz. :) Marin tarzı dekorasyon önerileri ile ihtiyacımız olan deniz havasını evde soluyacağız. :)


Nasıl mı?
Tabii ki denizi çağrıştıran eşyalarla evleri dekore ederek.

Mavi - beyaz aksesuarlar, küçük tekneler, balık desenli örtüler vs. vs. Deniz aşığı biri olarak  bu yazıyı paylaşmak için sabırsızlanıyorum. :) 

Vakit kaybetmeden bize denizi aratmayacak evler yaratmaya başlayalım haydi! :)

Bir teknenin yarısını kitaplık yapın, bir geminin dümenini ise duvara asın. Tabii mavi-beyaz desenli yastıkları da unutmamak lazım. İşte alın size marin tarzında döşenmiş bir ev.

Duvara çapa şeklinde bir sticker yapıştırın, orta sehpanızı da ufak bir tekneden kendi ellerinizle hazırlayın, halıyı ve kortuk örtülerini de mavileriyle değiştirdiğiniz de eviniz denizi çağırmaya hazır demektir.

***
Evi baştan aşağı marin teması ile dekore etmeyeceğim, sadece deniz fikrini çağrıştıran küçük aksesuarlara ihtiyacım var diyorsanız da işte işe yarar birkaç öneri. :) 


Yatak odanızda marin tarzını yakalamak için kendinize deniz temalı yeni bir nevresim alabilirsiniz.
Mutfağıma da deniz girsin diyorsanız, üzerinde denizcilik literatürüne ait desenler olan bir kupa takımı alabilirsiniz.

Salonda ise marin temasını en iyi şekilde yansıtmak için mavi çizgili birkaç yastığı koltuklarınızın üzerine yerleştirerek olayı çözebilirsiniz. :)

 Balık şeklindeki bu duvar süsü ile de evinizde denizin huzur dolu sesini duyabilirsiniz.

 Denizyıldızı ve deniz kabukları ile süslenmiş çerçeveler ile de kolayca marin temasını evinize yansıtabilirsiniz.
Ya da deniz konseptli bir tabloyu odanızın en uygun yerine asarak kendinizi her an deniz kenarında gibi hissebilirsiniz. Biliyorum yetmeyecek ama evinize ayrı bir hava katacağından eminim. ;)

Bu öneriler dışında işi biraz abartarak balıkçı ağlarından yararlanabilir, balkonunuza deniz kabuklarından yapılmış bir rüzgar çanı asabilir, avizelerinizi  deniz kabuklu olanlarla değiştirebilirsiniz. 

İster yazlık, ister kışlık olsun, evinizde denizi anımsatan küçük detaylarla marin temasını kolayca işleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Merhabalar canım,
    Paylaşımların çok güzel.....Bloğunu beğendim ve takibe aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmm....:))

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize çok sevindim. :)Güzel yorumunuz için çok teşekkürler. En kısa zamanda mutfağınıza gelicem. :)

    YanıtlaSil