12 Aralık 2013 Perşembe

5 Adımda Evde Kış Modasını Yakalayın

5 adımda hızlı, ucuz ve küçük farklılıklarla evde kış trendlerini nasıl yakalarız, kışı evde geçirmeyi nasıl daha keyifli hale getiririz ve nasıl daha sıcak evler yaratırız?
Merak ediyorsanız hemen ipuçlarını vermeye başlayalım ve daha geç olmadan uygulamalara başlayalım.

1- Kışlık Halıları Çıkartın!

Kışın bir köşede sakladığınız kalın ve koyu renk halıları hemen çıkartın. Eğer halılarınız eskidiyse ya da sizin gözünüzde modası geçtiyse yenilerini alırken gri - lacivert ve siyah tonlarının ağırlıkta olduğu halıları tercih edin.

2- Küçük ve Sade Aksesuarlar Kullanın!

Mumlar, şamdanlar, vazolar ve evinizi süsleyen diğer aksesuarların daha naturel renklerini ve sade tasarıma sahip olanlarını tercih edin. Özellikle kahve tonlarındaki ev aksesuarları kış dekorasyonu için daha ideal seçimler olacaktır.


3- Ahşabın Evinizi Isıtmasına İzin Verin!

Ahşabın bulunduğu ortama sıcak bir hava kattığını biliyorsunuzdur. O zaman karın soğuğunu yumuşatmak için evlerde olabildiğince ahşap eşyalar kullanmaya çalışalım.
Ahşap bir sehpa, raflar ya da masa ile evinizi daha sıcak gösterebilirsiniz. Hatta odanızın bir duvarını lambiri ile kaplayabilir daha orijinal bir dekorasyon fikrini hayata geçirebilirsiniz. Ama unutmayın, kullandığınız nesnelerin ahşap olması kadar ahşap deseni yansıtmaları da çok önemli!


4- Evinizde Örgüye Yer Açın!


Örgü battaniyeler, yastıklar, minderler hatta sandalyeler, kış modasını evinize en iyi şekilde taşıyacak ayrıntılardır. Kalınlaşan giysilerinizle birlikte evdeki eşyaları da yünlüleriyle değiştirerek daha sıcak ve kışa ait bir ortam yaratabilirsiniz.

5- Koltuk Şallarını Unutmayın!

Kışın vazgeçilmezleri arasındaki yerini almayı başaran koltuk şallarından evinize mutlaka bir tane alın ve salonun göz bebeği olan koltuğun üzerine alelade bırakın. Koltuk şalının evinizin dekorasyon tarzına uyumlu olmasına da özen göstermeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder