5 Aralık 2013 Perşembe

Yılbaşı Çorapları: Yeni Yıla Çorapsız Girmeyin

Yılbaşı deyince akla gelen önemli simgelerden biri de çoraplar. Hristiyanlığın bir parçası olan yılbaşı çorapları genellikle çocuklara hediyelerini vermek için kullanılır. Yeni yılın ilk sabahında çocuklar dileklerini dileyip şöminenin başına astıkları çorapların içerisinde hediyelerini bulurlar. Her ne kadar Noel Baba hikâyesi anlatılsa da, anne babaların çocuklarını mutlu etmek için yaptığı ve tabii ki geleneklerini sürdürmeye yönelik hoş bir uygulamadır bu.

 
Olaya neden bu kadar resmi yaklaştım bilmiyorum. :) Yeni yıl çoraplarının dekorasyon dışında farklı bir kullanım amacının olduğunun da altını çizmek için yapmış olabilirim. :) Ama yine de ana konumuz dekorasyon olacak. :) 

Yılbaşı çoraplarını evde nasıl yapabileceğinizden ve yılbaşı gecesi evimizi nasıl bu çoraplarla süsleyeceğimizden bahsedeceğim.


Yeni yıl dolayısıyla Aralık ayına hakim olan renk malumunuz kırmızı. Evimizde de bu rengi kullanarak yeni yılın heyecanını yavaş yavaş hissettirmeye başlayabiliriz.
Geyikli kırmızı battaniyeler, mumluklar,  fincanlar, yastıklar ve dahası... Ama bugünkü konumuz yılbaşı çorapları. :)
Aralık ayında her zamankinden daha fazla alışveriş yapmayı duyabilirsiniz. Hatta markaların da yegane amacı bu olacaktır. Bütçenizi sarsmak istemiyorsanız evdeki malzemelerle yılbaşı çorabınızı kendiniz yapabilirsiniz.
Eldeki kumaş parçaları yılbaşı çorabı yapmak için işinizi görecektir. Sadece kırmızıya yoğunlaşmanız da gerekmiyor. Tüm renkleri ve yaratıcılığınızı yeni yıl çorapları yaparken kullanabilirsiniz.

Hasır kumaş ya da lazım olmayan çuvalları da çorap şeklinde kesip iki ayrı parçayı birbirine dikerek çok modern yeni yıl çorapları elde edebilirsiniz. Hatta sonra bunları farklı amaçlarla da kullanabilirsiniz. Mesela poşetlik olarak. :)
Örgü örmeyi biliyorsanız hemen yılbaşı çoraplarını örmeye başlayabilirsiniz. Aranızda bunu yapabilecek marifetleri hanımların olduğunu biliyorum. :)
Eğer "Ben uğraşamam dikişle nakışla." diyorsanız o zaman çekmecedeki çoraplarınızdan bir çifti
feda edin. Onlar da işinizi görecektir. :)



1 yorum:

  1. Bu yıl anneme ördüreceğim bende çok özeniyorum böyle kırmızı kırmızı :) :)

    YanıtlaSil